Link - www.linia.pl Link - Banner - Reklama



Logo serwisu Medycyna
Strona główna
Medycyna i żywienie
          Spis tematów
Choroby: diagnostyka i profilaktyka
          Spis tematów
Metody leczenia
          Spis tematów
Cuda natury
          Spis tematów
Zdrowie i uroda
          Spis tematów
Słowniczek
Przyjazne linki
Mapa serwisu
O nas
Napisz

Słowniczek do artykułu Odżywianie a nowotwory


Adermina Leki roślinne
Akseroftol Letril
Alkohol Lipidy
Aloes Magnez
Aminokwasy Makroelementy
Aminy Malina właściwa
Aneuryna Maltoza
Antyoksydanty, antyutleniacze Marchew
Arachidy Mikroelementy
Azbest Mleko
Azotyny, azotany Nasiona
Bakłażany Niacyna
Bakterie Nikotynamid
Bakterie redukujące (utleniające) Nowotwory
(Bio)flawonoidy Oberżyny
Biopierwiastki Orzechy
Biotyna Owoce i warzywa
Błonnik Pantenol
Brokuły Pantotenian wapnia
Brukselka Papryka
Buraki Pieprz czerwony
Cebula Pieprz turecki
Celuloza Pietruszka
Chlor Piroliza
Chlorek sodowy Pirydoksyna
Cholekalcyferol Pokrzywa
Cholina Polisacharydy
Choroby nowotworowe Pomidor
Chrzan Potas
Cukier Przeciwutleniacze
Cukier gronowy Retinol
Cukier mlekowy Ryboflawina
Cukier ołowiany Ryż
Cukier owocowy Rzepa
Cukier słodowy Rzodkiew
Cyjanokobalamina Rzodkiewka
Czosnek Sacharoza
Drożdże Sałata
Dymnica Selen
Dynia Seler
Dzika róża Soja
Enzymy Sód
Ergokalcyferol Sól (kuchenna)
Fasola System odpornościowy
Fermenty Szczaw
Fistaszki Szpinak
Flawonoidy Tiamina
Folacyna Tłuszcze
Fruktoza Tłuszczowce
Glukoza Tokoferole
Głóg Toksyny
Groszek zielony Układ immunologiczny
Gruszki miłosne Warzywa i owoce
Inozytol Węglowodory aromatyczne
Jarmuż Wielocukry
Jemioła Witaminy
Kalafior Witamina A
Kalarepa Witaminy z grupy B
Kalcyferol Witamina B1
Kancerogeny Witamina B2
Kapusta Witamina B3
Karizyna Witamina B5
Karotenoidy Witamina B6
Karoteny Witamina B12
Kartofel Witamina B13
Kasztanowiec Witamina B15
Kobolamina Witamina B17
Koenzym R Witamina Bc
Komórki Witamina C
Koperek Witamina D3
Kukurydza Witamina E
Kwas askorbinowy Witamina H
Kwas foliowy Witamina M
Kwas nikotynowy Witamina P
Kwas orotowy Witamina PP
Kwas pangamowy Woda
Kwas pantotenowy Wolne rodniki
Kwas para-aminobenzoesowy Ziarno
Kwasy tłuszczowe Ziemniak
Laktoflawina Żołędzie
Laktoza





Powrót do:

Okres utajenia
Przeciwrakowi "liderzy"
Skąd się biorą nitrozaminy?
Produkty wskazane
Produkty dozwolone
Kontrowersje buraczano-drożdżowe
Produkty zabronione
Smażenie surowo wzbronione
Zabronione napoje
Wskazane napoje
Antykancerogenna herbata
Diety dalekowschodnie
Sprawa aloesu
Pestki to nasiona, nasiona to życie
Tabelka 1: witamina A
Tabelka 2: witamina E
Tabelka 3: witamina C
Tabelka 4: zapobieganie poszczególnym
rodzajom nowotworów

Quiz

 KOMUNIKATY
Zapraszamy do odwiedzenia pozostałych serwisów w portalu linia.pl Twoja linia.pl
 
Serwisy linia

Kliknij tu,

aby przejść do innych serwisów



Polecamy katalogi: Wibe, Profit, Prosty, Pogodny, Powietrzny, DobreMiejsce
Polecamy serwisy: Linia, Foto, Kobiety, Medycyna



Powrót na górę   © 2001 Usługi Komputerowe s.c. & Małgorzata Dudzińska-Malicka
Prawa zastrzeżone | All rights reserved
Poland tel. (022) 828 40 37, fax: (022) 828 40 34